РФ веде асиметричну війну в Сирії - МЗС Британії

Понеділок, 5 жовтня 2015, 08:12

Росія бере участь у "класичній асиметричній війні" в Сирії, використовуючи свій військовий вплив, щоб підтримати президента Башара аль-Асада.

Про це заявив міністр закордонних справ Великої Британії Філіп Хеммонд в інтерв'ю Reuters.

"Це виглядає як класичні російські асиметричні військові дії - ви маєте сильні пропагандистські меседжі про те, що ви робите одне, а насправді ви робите щось зовсім інше і, коли це оскаржується, ви просто категорично це заперечуєте", - наголосив він.

За словами глави британського МЗС, Велика Британія провела переговори з Росією, але продовжує отримувати все ту ж відповідь - що Москва атакує бойовиків  "Ісламської держави" в Сирії.

"Ви спробуйте поговорити з росіянами. Вони просто повторюють їх позицію – що, до речі, також і іранська позиція – і це просто неймовірно", - зауважив Хеммонд.

Він підкреслив, що Британії необхідна "абсолютна ясність", що Асад не буде частиною майбутнього Сирії.

Хеммонд відхилив пропозиції, висунуті Росією і Іраном щодо виборів, зазначивши, що Сирія на "мільйон миль" від того, щоб провести чесні, демократичні вибори.

Як повідомлялося, уряди Франції, Німеччини, Катару, Саудівської Аравії, Туреччини та США закликають Росію зупинити авіаудари по позиціях сирійської опозиції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.