Обама схвалив надання додаткової допомоги сирійській опозиції

Вівторок, 6 жовтня 2015, 09:37

Президент США Барак Обама схвалив надання додаткової допомоги сирійським курдам і бійцям арабо-сирійської опозиції як складової частини стратегії боротьби з "Ісламською державою" (ІДІЛ).

Про це повідомляє телеканал CNN з посиланням на урядові джерела.

"Президент Обама чітко дав зрозуміти, що ми маємо намір продовжувати наші зусилля, щоб послабити і в кінцевому рахунку, знищити ІДІЛ в Сирії і продовжувати надавати підтримку помірній сирійській опозиції", - сказав чиновник.

Він також зазначив, що Росія поставила до Сирії обладнання для створення електронних перешкод. Потенційно це може дати росіянам можливість глушити електроніку авіації союзників.

Раніше ЗМІ повідомили, що Росія планує проведення наземної операції в Сирії.

Як повідомлялося, уряди Франції, Німеччини, Катару, Саудівської Аравії, Туреччини та США закликають Росію зупинити авіаудари по позиціях сирійської опозиції.

Росія з 30 вересня щоденно наносить авіаудари на території Сирії, заявляючи, що їхні цілі - позиції "Ісламської держави".

Однак, за даними американської сторони, російські літаки також завдавали авіаудари в районах, які перебувають під контролем урядових військ і де немає бойовиків ІДІЛ.

На заході Сирії сформована повноцінна змішана авіагрупа військово-повітряних сил РФ. Перекидання літаків в Латакію почалося паралельно з проведенням військових навчань у Росії у середині вересня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: