У ЄС заявили, що скасування псевдовиборів на Донбасі дає надію на політичне вирішення конфлікту

Вівторок, 6 жовтня 2015, 16:58

Скасування сепаратистами псевдовиборів на окупованих територіях Донбасу дає надію для політичного врегулювання конфлікту на сході України.

Про це йдеться у заяві речниці високого представника ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріки Могеріні Майя Косьянчич.

"Сьогоднішнє оголошення дозволить підготувати належні умови для проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей відповідно до українського законодавства і стандартами ОБСЄ", - йдеться у заяві.

"Реалізація є важливим кроком на шляху до повної імплементації мінських угод. Разом з недавно досягнутою домовленістю про відведення зброї малого калібру, дане оголошення пропонує нову надію для стійкого політичного врегулювання конфлікту на основі повної поваги до міжнародного права та незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України", - зазначається у заяві

Як відомо, 6 жовтня сепаратисти заявили про скасування виборів, які вони мали намір провести 18 жовтня і 1 листопада. При цьому вони заявили, що хочуть призначити нові вибори на лютий 2016 року.

Президент Петро Порошенко вважає, що скасування псевдовиборів на окупованих територіях Донбасу є кроком до повернення цих регіонів під контроль України.

Раніше президент Франції Франсуа Олланд заявив, що усім кандидатам на виборах у так званих "ДНР" і "ЛНР" має бути надано імунітет.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.