ППО Сирії взяли на приціл вісім турецьких винищувачів F-16

Середа, 7 жовтня 2015, 16:28

Вісім літаків F-16 ВПС Туреччини протягом півтори хвилин перебували на прицілі однієї  із зенітно-ракетних систем ППО Сирії. Інцидент відбувся 7 жовтня.

Про це повідомляє Hurriyet з посиланням на інформацію Міноборони Туреччини.

За інформацією військових, літаки патрулювали вздовж лінії кордону Туреччини та Сирії у своєму повітряном просторі і протягом однією хвилини і тридцяти секунд були захоплені в якості цілі ракетною системою SA.

Очевидно, мається на увазі ракетний комплекс, який за класифікацією НАТО називається SA-3 Goa. Це радянський зенітно-ракетний комплекс С-125 "Печора", яких Сирія має на озброєнні більше сотні.

Як повідомлялося, російський військовий літак порушив повітряний простір Туреччини поблизу сирійського кордону у суботу, 3 жовтня.

МЗС Туреччини викликав посла Росії в Анкарі, щоб висловити йому протест у зв'язку з порушенням.

Посольство Росії в Туреччині підтвердило факт порушення російським військовим літаком турецького повітряного простору, але пояснило це несприятливими погодними умовами.

У вівторок Туреччина повторно викликала російського посла для пояснень з приводу другого порушення повітряного простору країни, яке сталося у неділю, 4 жовтня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.