В минулому році ЄС "помилково" витратив з бюджету понад 6 млрд євро

Вівторок, 10 листопада 2015, 17:53

Понад 6 мільярдів євро з бюджету Євросоюзу в 2014 році були витрачені не у відповідності з приписами ЄС.

Така цифра наводиться у звіті Європейської рахункової палати, опублікованому у вівторок, 10 листопада, повідомляє Deutsche Welle.

Згідно з документом, у 2014 році не за призначенням було витрачено 4,4 % (близько 6,3 млрд євро) від загальної суми витрат, що дорівнює 142,5 млрд євро. У 2013 році цей показник склав, згідно з новими підрахунками, 4,5 %.

Голова Європейської рахункової палати Вітор Кальдейра закликав до "абсолютно нового підходу" до витрачання коштів ЄС, який дозволив би витрачати їх тільки за призначенням. Представляючи звіт в Брюсселі, Кальдейра зазначив, що це особливо важливо в часи таких "великих викликів", як міграційна криза або високий рівень безробіття.

За словами Кальдейри, до типових помилок при витрачанні коштів ЄС відноситься порушення приписів при розподілі державних замовлень. Приміром, якщо держзамовлення розподіляються без проведення конкурсу. При цьому Кальдейра зазначив, що показник, який в 2014 році дорівнює 4,4 відсотка, не варто розглядати як шахрайство, неефективність і розбазарювання коштів. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.