Протести у Косово: опозиція знову розпилила газ у парламенті

Фото
Вівторок, 17 листопада 2015, 12:59

Опозиція розпилила сльозогінний і перцевий газ в парламенті Косово в той час як під його стінами тривають протести  протии угоди з Сербією.

Про це повідомляє сербський портал rtv.

Як повідомляється демонстранти закидали поліцію камінням, пляшками, коктейлями Молотова, червоною фарбою, у відповідь поліція вжила щодо них сльозогінний газ.

Такм чином мітингарі виступили на підтримку опозиції, яка 17 листопада намагалася зірвати засідання парламенту, на  якому мав розглядатися проект бюджету на 2016 рік.

Зокрема, в залі парламенту опозиція розпилила сльозогінний і перцевий газ, перцевий газ розпилили і в коридорах парламенту.

 

Як заявив, лідер опозиції і "ікона" протестів депутат Альбін Курті, перцевий спрей було спрямовано на прем'єр-міністра Ісу Мустафу через угоду з Сербією.

"Я розпилив газ на прем'єр-міністра і урядовців, бо вони створили комуни", - сказав він, протестуючи надання муніципалітетам з більшістю сербського населення більше прав.

Слід зазначити, що інцидент з розпиленням газу в парламенті Косово – вже четвертий протягом двох місяців.

Раніше повідомлялося, що Конституційний суд Косово до середини січня заморозив імплементацію угоди з Сербією, яку підтримує ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: