За смертницею з Сен-Дені поліція стежила до терактів - ЗМІ

Понеділок, 23 листопада 2015, 11:03

Терористка Асна Аіт Буласьєн, яка підірвала себе під час спецоперації поліції з затримання терористів 19 листопада булла під наглядом поліції.

Про це пише видання The Wall Street Journal.

"Загалом історія життя молодої жінки Асна Аіт Буласьєн є типовою історією життя, яким живуть молоді мусульмани в Європі. Молоді люди, що виходять з середовища дрібних злочинців і наркоманів, як правило, стають хорошими бійцями в лавах джихадистів", – пише видання.

За інформацією правоохоронців, за молодою жінкою велося стеження у справі про торгівлю наркотиками. А через кілька днів після терактів у Парижі, поліцейські дізналися про її зв'язок з Абдельхамідом Абаудом, який, як відомо, був одним зі співорганізаторів терактів у центрі столиці Франції 13 листопада.

У ніч на вівторок поліція стежила за Асною Аіт Буласьєн в промисловій зоні Обервіль, передмісті Парижа.

"Ми побачили двох людей, які підійшли до неї з кущів," – розповів Фредерік Во, заступник директора карного розшуку, виступаючи в неділю по національному телебаченню.

"Потім ми продовжили стеження за цією группою з трьох осіб аж до їх помешкання у Сен-Дені," – додав він.

Проте, представник поліції не назвав інших осіб, з якими Буласьєн прибула до Сен-Дені, де пізніше відбулася спецоперація з затримання Абауда, під час якої Буласьєн підірвала на собі "пояс шахідки".

Нагадаємо, раніше стало відомо, що 26-річна француженка марокканського походження Асна Аіт Буласьєн народилася в Парижі і її поведінка була далекою від типових уявлень про жінок-мусульманок. Будучи підлітком, вона палила, відвідувала нічні клуби та мали зв’язки з наркодилерами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.