Смертниця, яка підірвала себе у Сен-Дені, не читала Коран і любила нічні клуби

Фото
П'ятниця, 20 листопада 2015, 10:47

Жінка, яка підірвала себе при штурмі квартири поліцейськими в паризькому передмісті Сен-Дені, в юності була важким підлітком і не відчувала інтересу до вивчення Корану.

Про це пише британська The Times.

26-річна француженка марокканського походження Асна Аіт Буласьєн народилася в Парижі і її поведінка була далекою від типових уявлень про жінок-мусульманок. Будучи підлітком, вона палила, відвідувала нічні клуби та мали зв’язки з наркодилерами.

 

Вона почала носити паранджу менше, ніж рік тому. Є свідчення, що вона зробила невдалу спробу приєднатися до ІДІЛ в Сирії.

На своїй сторінці у Facebook вона раніше висловлювала співчуття Хаят Бумедьєн, вдові бойовика Амеді Кулібалі, який брав участь у нападі на Charlie Hebdo. Вона також розміщала погрози на адресу французького уряду.

Три тижні тому вона залишила будинок своєї матері в передмісті Парижа, де вона гостювала, щоб приєднатися до свого двоюрідного брата Абдельхаміда Абуда, якого вважають організатором терактів у Парижі 13 листопада.

 

"Ця поїздка до кузена - вважається, що вона була заміжня за ним – стала початком кінця її сумної долі - стати першою в Європі жінкою-шахідкою", - відзначає видання.

Аіт Буласьєн була одержима соціальними мережами, носила "ексцентричний" одяг і одягала великі капелюхи, через які вона отримала прізвисько Cowgirl. За словами її брата Юсуфа, вона ніколи не читала Коран.

"Вона жила у своєму власному світі. Вона не була зацікавлена у вивченні своєї релігії. Я ніколи не бачив, щоб вона відкрила Коран. Вона постійно була у телефоні, дивлячись Facebook або WhatsApp", - розповів він.

Він сказав, що вони майже не спілкувалися протягом п'яти років і описав свої відносини з сестрою як "складні". Вона дзвонила йому, однак, через два дні після терактів в Парижі: "У неділю о 7 вечора вона зателефонувала мені, тому що я дзвонив їй - і вона говорила так, начебто точно відмовилася від життя".

Після від’їзду із квартири її матері, Аіт Буласьєн жила з подругою в Дрансі, в передмісті Парижа, де жив один з бойовиків, що брав участь у нападі на концертний зал Bataclan.

У відео, знятому місцевими жителями під час штурму поліцією будівлі Сен-Дені в середу, можна почути: "Де твій хлопець? Де він?" - кричить поліцейський, і пронизливий голос кричить у відповідь: "Він не мій хлопець".

Її мати і її брат сказали, що вони відразу ж впізнали голос Ансі. "Це промивання мізків", - сказала її мати.

Аіт Буласьєн закричала "допоможи мені", і розрядила магазин з АК-47, перед тим, як підірвати себе.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: