У Польщі затримали рекордну партію натурального амфетаміну

Понеділок, 23 листопада 2015, 16:29

У Польщі правоохоронцям вдалося перехопити рекордну для країни партію накротику під назвою "кат".

Партія вагою три тони була затримана у Гданську, передає Польське радіо.

"Сьогодні польське Центральне слідче бюро поліції повідомило, що його співробітники перехопили понад 3 тони ката – наркотику, який вважається натуральним відповідником амфетаміну", – йдеться у повідомленні.

За інформацією поліції, контейнер з наркотиком повинен був відправитися через Гданськ у Німеччину.

У Німеччині у цій справі затримано 5 осіб – громадян Туреччини, Камеруну, Беніну, Ефіопії і Конго.

Як повідомили у прес-службі польської поліції, перехоплення 3 тон ката – це продовження справи, які краківські співробітники ведуть з вересня 2015 року.

"У вересні на території Кракова за підозрою в передачі ката були затримані 3 особи. Тоді співробітники перехопили 62 кілограми цього наркотику", - розповіла прес-секретар Центрального слідчого бюро поліції Катажина Бальцер.

Також у поліції додали, що контейнер з наркотиками кружляв європейськими портами, при цьому встановити логіку його переміщення правоохоронцям на вдалося.

"Було встановлено, що перевозиться контейнер багаторазово, без яких-небудь тимчасових або економічних причин. Спочатку контейнер з Кенії, в якому нібито перебував зелений чай, прибув до Нідерландів, потім до Німеччини, потім до Польщі, а потім в Росію. Потім почався його зворотний шлях – через Польщу він повинен був відправитися в Німеччину і Нідерланди, однак, коли прикордонники його перевірили, всередині виявилося 3 тисячі 84 кілограми ката", - розповіла Бальцер. 

Нагадаємо, найбільш поширеним наркотиком в Європі є канабіс. 23,3% європейців в 16-64 пробували його принаймні один раз в житті та майже 1% використовують його щодня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: