Греція отримає чергові 2 млрд євро фіндопомоги - ESM

Понеділок, 23 листопада 2015, 17:43

Рада директорів Європейського стабілізаційного механізму (ESM) сьогодні затвердила виділення чергових 2 мільярдів євро на фінансову допомогу Греції.

Про це йдеться у повідомленні ESM.

Керуючий директор ESM Клаус Реглінг, коментуючи подію зазначив: "сьогоднішнє рішення виділити 2 млрд євро з фондів ESM відображає готовність грецького уряду до реформування фінансового сектора країни, яке є надзвичайно важливим для підтримки тривалого процесу рекапіталізації банків".

Цей транш в 2 млрд євро є другою виплатою згідно з затвердженим на у серпні цього року планом з виділення 16 млрд фінансової допомоги для Греції.  

Перша частина цієї допомоги розміром в 13 млрд євро було виплачено ще у серпні. Останній 1 млрд євро в рамках цього суб-траншу Греція отримає за умови виконання всіх умов, узгоджених у плані.

Як відомо, ці фінансова допомога є частиною програми допоиоги для Греції обсягом до 86 млрд євро, які Рада Європейського стабілізаційного механізму схвалила 19 серпня 2015.

Нагадаємо, 20 листопада грецький парламент схвалив пакет реформ, необхідних для отримання траншу допомоги в 2 млрд євро і 10 млрд євро на рекапіталізацію грецьких банків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.