Україна досі не передала ЄК частину "безвізових законів"

Середа, 25 листопада 2015, 10:15

Україна досі не передала Єврокомісії частину прийнятих Верховною радою "безвізових законів".

Про це, як повідомляє кореспондент "Європейської правди", заявила під час прес-конференції в Києві заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль.

За її словами, обговорення окремих законопроектів  не відбулося під час засідання вищих посадових осіб в Брюсселі через те, що остаточні тексти все ще не були передані європейській стороні.

"На жаль, ми не змогли до зустрічі надати остаточну версію закону щодо офісу з повернення активів. Це питання залишилося за межами нашого обговорення", - відзначила Зеркаль.

"Дуже важливо, щоб ми могли передати ЄК прийняті закони для того, щоб там оцінили, наскільки вони відповідають нормам ЄС. Це єдине, що в нас не виконано. Що від нас чекають  - це побачити ці закони", - наголосила вона.

Водночас заступник міністра юстиції Антон Янчук підкреслив,що в міністерстві ще немає остаточних текстів окремих прийнятих законів.

"Є різні варіанти тексту, але остаточного в Мін'юсті немає", - відзначив він.

Разом з тим, за словами народного депутата Ганни Гопко, йдеться про два законопроекти, які вчора були підписані головою Верховної ради Володимиром Гройсманом та відправлені на підпис президенту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.