Меркель: політика щодо мігрантів не зміниться

Середа, 25 листопада 2015, 16:19

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що не бачить жодних передумов для зміни політики "відкритих дверей" щодо мігрантів з країн Близького Сходу.

Про це вона заявила сьогодні виступаючі у німецькому парламенті, пише Deutsche Welle.

"Такі заяви Меркель пролунали на тлі останніх терактів у Парижі і нищівної критики з боку німецької опозиції", – відзначає видання.

У своїй 40-хвилинній промові в Бундестазі Меркель заявила, що рівень терористичної в Німеччині залишається високим, проте наполягає на тому, що люди повинні продовжувати жити своїм звичайним життям.

Вона закликала Європейський Союз до виконання плану облаштування так званих гарячих точок у країнах на зовнішніх кордонах ЄС, таких як Греція.

Облаштування таких гарячих точок дозволить проводити більш ефективний розподіл біженців для подальшого їх переселення в країни ЄС, або для їх депортації.

"Ми маємо чітко визначитися, хто потребує допомоги, а хто (з біженців) повинен повернутися назад", – підкреслила вона.

Проте Меркель застерегла, що такі країна, як Греція, повинні розраховувати на готовність європейських партнерів взяти біженців.

Меркель також наголосила на тому, що від ефективності вирішення емігрантської кризи у великій мірі залежить майбутнє Шенгенської зони.

"Розподіл біженців за економічною потужністю й інші умови ... і готовність до постійного поширення механізму ... визначить, чи Шенгенську зону можна буде втримати в довгостроковій перспективі", - сказала вона.

У своєму виступі Меркель також підкреслила, що Туреччина є ключовим партнером ЄС у зменшенні потоку біженців.

Нагадаємо, 29 листопада прем'єр-міністр Туреччини і лідери країн ЄС зустрінуться в Брюсселі, щоб завершити угоду щодо уповільнення потоку біженців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.