МЗС шукає почесних консулів в Сучаві та Пряшеві, де нещодавно закрив консульства

документ
Середа, 25 листопада 2015, 16:27

Міністерство закордонних справ намагається знайти кандидатів на посади почесних консулів в Сучаві (Румунія) та Пряшеві (Словаччина), які компенсували би закриття дипустанов України в цих містах.

Про це йдеться у відповіді МЗС на запит комітету ВР у закордонних справах, який є в розпорядженні "Європейської правди".

Комітет, очолюваний народним депутатом Ганною Гопко, просив міністерство пояснити та обґрунтувати ухвалене на початку року рішення про закриття консульств.

В МЗС пояснили ліквідацію дипустанов економією та пообіцяли "активізувати роботу з пошуку кандидатів на посади керівників нештатних консульських установ в місцях компактного проживання української громади в Румунії та Словаччині".

 

"МЗС виходить з того, що на базі почесних консульств буде можливість здійснювати, зокрема, виїзні консульські обслуговування громадян України посадовими особами посольств України  в Румунії та Словаччині", - йдеться в листі за підписом заступника глави МЗС Вадима Пристайка.

Нагадаємо, на початку листопада Міністерство закордонних справ України оголосило про ліквідацію дев’яти консульських установ у різних державах світу.

В перелік установ, які ліквідуються, увійшли генеральні консульства в Сучаві (Румунія), Пряшеві (Словаччина), консульства у Варні (Болгарія) та Марселі (Франція). Окрім цього, будуть ліквідовані консульська агенція в Батумі (Грузія), генеральні консульства в містах Нижній Новгород (Росія), Алмати (Казахстан), консульства в Хайфі (Ізраїль) та Курітібі (Бразилія).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.