Музиканти рок-гурту, що виступав у Bataclan, розповіли про теракт

Четвер, 26 листопада 2015, 12:12

Музиканти американського рок-гурту Eagles of Death Metal, які виступали в концертному залі Bataclan, коли туди вдерлися терористи, розповіли про теракт.

Перше інтерв'ю після трагічних подій  з групою опублікував сайт Vice.

За словами музикантів, вони одразу зрозуміли, що щось не так, коли почули постріли.

"Ви знаєте, ми ж рок-гурт, ми досить голосні. Але ці постріли були дуже сильні", - зауважив один з учасників.

Соліст Eagles of Death Metal Джессі Х'юз розповів, що коли розпочалася стрілянина, він одразу кинувся шукати свою дівчину Т'юздей.

Як відзначив Х'юз, він підбіг до вхідних дверей, де побачив чоловіка, який стріляв.

"Я зрозумів, що глядачі біжать за мною і почав їх відганяти", - сказав музикант.

Звукорежисер гурту Шон Лондон, який знаходився в самому кінці залу, коли туди вдерлися терористи.

"Я почув постріли позаду себе, люди почали падати на підлогу. І тут я побачив чоловіка зі зброєю, він дивився на мене і цілився, вистрілив, проте промахнувся і потрапив у пульт. Клавіші розлетілися в усі сторони", - розповів Лондон.

"Кров була всюди, але він продовжував стріляти. Він вбивав людей і кричав "Аллах Акбар" у весь голос", - згадує звукорежисер.

За його словами, він зміг вибігти із зали лише через деякий час, оскільки кожного разу, коли терористи перезаряджали зброю і розпочинали новий "раунд" пострілів, доводилося зупинятися і ховатися.

Як наголосив соліст гурту Джессі Х'юз, Eagles of Death Metal планує повернутися до Парижа та мріє першими зіграти в Bataclan, коли його знову відкриють.

"Я був там, коли зал затих. Наші друзі прийшли туди подивитися на рок-н-рол і загинули. Я хочу вернутися туди і жити", - сказав Х'юз.

Як відомо, в концертному залі Bataclan було вбито 89 осіб. Серед загиблих, зокрема, і комерційний менеджер Eagles of Death Metal Нік Александер.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.