Мерія Парижа зупинила допомогу власнику ресторану, що продав відео теракту

Фото
Четвер, 26 листопада 2015, 11:05

Мерія Парижа вирішила призупинити фінансову допомогу на 40 тисяч євро власнику ресторану Casa Nostra, який постраждав від нападу терористів в п'ятницю 13 листопада.

Про це повідомляє Les Echos.

Причиною такого рішення є обурення влади міста через те, що ресторатор вирішив нажитися на трагедії та продав відео теракту з камер спостереження.

Як відомо, раніше британське видання Daily Mail опублікувало відео з камер спостереження ресторану Casa Nostra в Парижі, на якому видно, як відбувався напад терористів 13 листопада. В результаті стрілянини терористів загинули п'ять осіб.

Піццерія Casa Nostra після терактів

Як повідомляли французькі ЗМІ, власник ресторану продав відео за 50 тисяч євро.

У мерії Парижа заявили, що перерахують допомогу тільки в тому випадку, якщо ресторатор погодиться передати зароблені гроші до фонду допомоги жертвам терактів.

Водночас власник Casa Nostra Дімітрі Мохамаді заперечує, що продавав відео ЗМІ.

"Це брудні гроші. Якщо б я заробляв на крові інших, як я міг би жити", - заявив він в інтерв'ю RTL.

Водночас раніше журналіст Джаффар Аїт Аудіа розповів у програмі Petit Journal на Canal+ про те, що став свідком переговорів між власником ресторану та журналістом  Daily Mail на наступний день після терактів. Розмову між ними було знято на приховану камеру, пише Europe 1.

Мохамаді навіть пропонував знижку британським ЗМІ, якщо вони погодяться купити відео нижчої якості, зняте на його мобільний телефон. Проте зрештою сторони зійшлися на 50 тисячах євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: