У Польщі сотні людей постраждали від смогу

Четвер, 26 листопада 2015, 17:00

Зростання викидів вихлопних газів в атмосферу протягом двох тижнів листопада призвело до того, що близько 400 осіб змушені були звернутися за медичною допомогою.

Від смогу, який накрив пʼять польських міст, постраждали сотні людей, пише Gazeta Wyborcza з посиланням на дані неурядової організації HEAL.

Повідомляється, що фахівці організації провели дослідженя рівня забрудненості повітря у Кракові, Вроцлаві, Варшаві, Катовіце і Закопане.

Найбільше пацієнтів, у яких діагностували хвороби, пов'язані з дихальною системою, зареєстровано у Варшаві. У столиці Польщі за медичною допомогою звернулися 132 пацієнта.

У Кракові, населення якого вдвічі менше Варшави, до лікарні потрапили 119 осіб.

Також організація підрахувала, що в містах, які брали участь у дослідженні, після останнього потужного викиду смогу в атмосферу передчасно померли або помруть понад 100 осіб. Це стосується, зокрема, людей старше 60 років, які страждають на захворювання серця і легенів.

Відзначимо, що у Польщі вважається перевищенням норми забруднення атмосфери вихлопними газами, коли середньодобова концентрація ТЧ-10 (твердих частинок) у повітрі вище 300 мікрограмів на кубічний метр.

Видання також відзначає, що під час нещодавніх викидів смогу, які сталися в результаті несприятливих погодних умов та початку опалювального сезону, у великих містах Польщі ці показники перевищували норму в кілька разів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: