Уряд Латвії схвалив план прийому біженців

Вівторок, 3 листопада 2015, 19:42

Уряд Латвії схвалив план прийому біженців, розроблений Міністерством внутрішніх справ. Згідно плану Єврокомісії із вирішення міграційної кризи, Латвії належить прийняти 776 біженців.

Про це повідомляє Delfi.

У 2016 і 2017 роках на створення системи прийому біженців буде витрачено 14,9 млн євро, у тому числі з латвійського бюджету - 8,5 млн євро, а з фондів ЄС - 6,5 млн євро. 

Процес переміщення біженців почнеться після того, як Латвія оголосить про свою готовність прийняти перших біженців.

МВС отримає 9,8 млн євро, у тому числі на відрядження до Греції та Італії для відбору претендентів на отримання статусу біженця і транспортування їх в Латвію, розміщення та охорону.

За два роки в центрі розміщення біженців побудують два нових корпуси і перебудують котельню, буде забезпечений усний та письмовий переклад на латиську мову матеріалів справ претендентів на статус біженця, а також розмістять медичний кабінет.

У свою чергу Міністерство добробуту отримає 2,4 млн євро на залучення соціальних працівників та індивідуальних консультантів для кожного біженця або сім'ї біженців, а також на надання підтримки соціально-економічної інтеграції.

За 1,3 млн євро Міністерство освіти і науки забезпечить навчання як неповнолітніх, так і дорослих біженців латиській мові, навчання дітей біженців у школах та надання соціальної підтримки.

Міністерство культури за 855 тисяч євро підготує програму вступного курсу і практичного навчання, забезпечить послуги перекладача, підготовку різних фахівців з питань міжкультурного спілкування.

Міністерство охорони здоров'я отримає 290 886 євро на забезпечення шукачам притулку невідкладної медичної допомоги.

Міністерство юстиції отримає 101 908 євро на розгляд прохань про надання статусу біженця або альтернативний статус.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: