Бойовики ІДІЛ знову заявили, що збили російський Airbus А321

Середа, 4 листопада 2015, 15:23

Терористичне угруповання "Ісламська держава" знову взяло на себе відповідальність за авіакатастрофу російського пасажирського літака Airbus А321.

Про це повідомляє Telegraph.

У соцмережах на сторінках, пов’язаних з ІДІЛ, опублікована аудіозаява, про те, що бойовики їхнього підрозділу на Синаї збили літак, однак не сказали, як саме.

"Ми не зобов'язані пояснювати, як він був збитий. Зберіть уламки і обстежте їх, знайдіть свої "чорні скриньки" і проаналізуйте їх, і скажіть нам результати вашого розслідування. Доведіть, що не ми збили його, і розкажіть, як він впав. Тоді ми докладно розкажемо, як він був збитий, але самі виберемо час для цього", - йдеться у заяві.

31 жовтня єгипетська бойова група, пов'язана з "Ісламською державою", взяла на себе відповідальність за аварію російського пасажирського літака в Єгипті.

Раніше повідомлялося, що американський військовий супутник зафіксував тепловий спалах у той же час і в тому ж місці, де перед катастрофою перебував російський пасажирський літак Airbus A321.

Як відомо, лайнер А321 авіакомпанії "Когалимавіа", що летів з єгипетського Шарм-Ель-Шейха до Санкт-Петербурга, розбився вранці 31 жовтня.

На борту перебували 224 людини: 217 пасажирів (з них 24 - діти)  і 7 членів екіпажу, усі вони загинули.

За даними МЗС України, на борту літака також перебували 4 громадянина України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: