Уряд Німеччини надасть Україні 136 млн євро для підтримки реформ

Середа, 4 листопада 2015, 15:41

У 2015 році Німеччина надає Україні 136 млн євро в рамках двостороннього технічного та фінансового співробітництва.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

З цієї суми 88 млн євро буде виділено на проекти фінансового співробітництва як позики, а 20 млн євро - на проекти технічної допомоги як безповоротні кошти.

Серед основних напрямків у співпраці німецька та українська сторони визначили такі сфери, як сприяння демократії, розвитку громадянського суспільства, реформу держуправління і децентралізацію.

У рамках техдопомоги Німеччина виділить 1,5 млн євро для підтримки Консультаційного фонду з питань структурної та регуляторної політики, 6 млн євро для підтримки реформи децентралізації та 4 млн євро на урбаністичний розвиток міст. Ще 3,55 млн євро буде виділено на муніципальну програму захисту клімату в Чернівцях.

Іншим важливим напрямком для обох сторін визначено співпрацю в енергетичній сфері. Уряд ФРН зобов'язався виділити 2 млн євро на реформу в галузі енергоефективності.

Сприятиме Німеччина і проведенню реформ у таких галузях як підтримка підприємництва, дерегуляція, стимулювання розвитку торгівлі та державні закупівлі. Зокрема, Німеччина виділить 10 млн євро для фінансування аграрного сектору.

 "Німецький уряд швидко зреагував в умовах кризи, усвідомлюючи ті надзвичайні виклики, з якими Україна стикається в останні роки. Минулого року допомогу з німецької сторони було збільшено в 3 рази до 96 млн євро, а цього року ми провели перемовини про суму - 136 млн євро", - сказав Директор департаменту двостороннього співробітництва федерального Міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини Андреас  Ґіс.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.