Ніч Гая Фокса в Лондоні закінчилася масовими заворушеннями

Фото і відео
П'ятниця, 6 листопада 2015, 12:43

Троє поліцейських отримали поранення під час після зіткнень у центрі Лондона з учасниками антиурядової акції "Марш мільйонів масок".

Про це повідомляє ВВС.

Сотні людей зібралися на парламентській площі в центрі Лондона, і багато з них були в масках Гая Фокса, яку також використовує група хакерів Anonymous, яка організовує акцію протесту третій рік поспіль.

 

Щонайменше, 50 осіб затримано, в основному за "порушення громадського порядку". Деякі протестувальники отримали травми, але їм була надана перша допомога на місці події.

На Трафальгарській площі за підозрою в зберіганні зброї заарештовані троє протестувальників. Поліцейські кажуть, що знайшли ножі, димові шашки і гранати з фарбою, каністри з бензином і відмички. Дві людини були заарештовані за напад на офіцера поліції.

Протестувальники також спалили один поліцейський автомобіль.

 

Дата протестів вибрана не випадково: 5 листопада 1605 року змовники в Лондоні збиралися підірвати будівлю парламенту. Завдяки фільму "V - означає вендета" маска одного з учасників "порохової змови" Гая Фокса стала міжнародним символом бунту і спротиву.

Рух Anonymous відстоює ідею використання комп'ютерів та комп'ютерних мереж для просування політичних ідей, свободи слова, захисту прав людини і забезпечення свободи інформації.

 
 

Акція вже стає традиційним для Великої Британії щорічним святкуванням Ночі Гая Фокса, також відомої під назвою " Ніч багать" або "Ніч феєрверків", коли в небі Лондона спалахують десятки залпів, нагадуючи про намір підірвати парламент, який не був здійснений в 1605 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.