ЄС виділить Словенії 10 млн євро на біженців

П'ятниця, 6 листопада 2015, 13:25

Європейська комісія в четвер виділила €10.17 млн в якості екстреної фінансової допомоги Словенії, щоб допомогти країні впоратися з міграційними потоками.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Єврокомісії.

Кошти буде виділено з Фонду внутрішньої безпеки (€4.918 млн) та Фонду з питань притулку, міграції та інтеграції (€5.256 млн).

"Я радий, що ми в змозі виділити додаткові €10 млн, щоб допомогти поліпшити ситуацію на місцях", - заявив комісар ЄС з питань міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітріс Аврамопулос.

"Це надзвичайне фінансування допоможе владі Словенії краще впоратися з великим припливом мігрантів і більш ефективного задовольнити потреби новоприбулих на благо всіх країн Західних Балкан", - додав він.

Як відзначає ЄК, гроші підуть фінансування збільшення поліції на хорватсько-словенському кордоні, збільшення кількості місць проживання для біженців в Словенії до 7,5 тисяч, а також покриття витрат на проживання співробітників поліції, направлених з інших держав-членів ЄС.

Нагадаємо, раніше  Словенія офіційно звернулася по допомогу до держав-членів і інституцій ЄС, оскільки самостійно не може впоратись з біженцями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.