В РФ хочуть завести кримінальну справу на співробітників Charlie Hebdo

Субота, 7 листопада 2015, 10:17

Російські законодавці просять правоохоронні органи розпочати розгляд з приводу публікації карикатур про катастрофу російського літака у французькому сатиричному журналі Charlie Hebdo.

Про це повідомляє "Известия".

Зокрема, відповідне звернення направив депутат Держдуми Іван Сухарєв (ЛДПР)  голові Слідчого комітету Росії Олександру Бастрикіну з проханням дати правову оцінку даним публікаціям.

Як вважає Сухарєв, друга картикатура  дає російським слідчим підстави для порушення кримінальної справи за ст. 205.2 "Публічні заклики до здійснення терористичної діяльності або публічне виправдання тероризму".

Злочин по даній статті, вчинений за участю ЗМІ, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 7 років в'язниці.

"Ця санкція, на мій погляд, якщо СКР підтвердить зловмисність даного вчинку, найкращим чином зуміє відбити сподівання наших ображених громадян, і не тільки наших — Франція перша висловила співчуття з приводу цієї трагедії" — зазначив депутат.

"Тому я звернувся до слідчого комітету Росії з проханням перевірити, згідно з цією статтею, діяльність журналу та у разі потреби порушити кримінальну справу. Хотілося б звернути увагу на те, що дане видання у нас теж можна придбати через інтернет", - наголосив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що журнал Charlie Hebdo опублікував дві карикатури на катастрофу російського літака А321, що розбився на Синаї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.