Президент Польщі знову вніс до Сейму законопроект про зниження пенсійного віку

Вівторок, 1 грудня 2015, 16:48

Законопроект щодо зниження пенсійного віку знову внесено на розгляд польського парламенту.

Як повідомляє Польське радіо з посиланням на інформацію прес-служби президента Польщі, Анджей Дуда направив на розгляд Сейму законопроекти щодо зниження пенсійного віку і збільшення суми, вільної від оподаткування.

"Ці проекти є реалізацією обіцянок президента Польщі, даних під час передвиборної кампанії", - цитує видання повідомлення канцелярії президента.

Відомо, що Анджей Дуда в законопроекті, що стосується пенсійного віку, пропонує повернутися до норми, що діяла у Польщі до 2012 року. Тоді жінки могли йти на пенсію в 60 років, а чоловіки - в 65 років.

Ці зміни торкнуться тих громадян, хто включений у Загальну пенсійну систему, а також фермерів. Зараз поляки йдуть на пенсію у віці 67 років.

У випадку законопроекту про прибутковий податок від фізичних осіб, президент пропонує підвищити суму, звільнену від оподаткування, до 8002 злотих (1876 євро). Зараз вона становить 3091 злотих (724 євро).

Нагадаємо, пенсійна реформа у Польщі 2012 року передбачала підвищення пенсійного віку до 67 років з поступовим вирівнюванням пенсійного віку чоловіків і жінок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.