Лінкявічюс: санкції дозволили запобігти активній агресії РФ проти України

Вівторок, 1 грудня 2015, 16:54

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс наголосив, що санкції стали тим інструментом, що дозволив стримати агресію РФ.

Про це він заявив під час дискусії в Брюсселі щодо реалізації мінських угод, повідомляє видання Delfi.

Міністр підкреслив зв'язок реалізації мінських угод зі значенням введених проти Росії санкцій.

"Цей зв'язок ми зобов'язані зберігати до тих пір, поки мінські угоди не будуть втілені Росією повністю. Якби не санкції, якби не наша (Євросоюзу) трансатлантична єдність з США, Канадою та іншими державами при введенні та застосуванні цих санкцій, невідомо, чи вдалося б нам запобігти активні агресію Росії проти України", - сказав він.

При цьому Лінкявічюс закликав не забувати про роль Росії в конфлікті на Донбасі.

"Якщо ми раптом почнемо дивитися тільки на те, що зробила і чого не зробила одна лише Україна, забуваючи про Росію, і лише виходячи з цього оцінювати успіх втілення в життя мінських угод, то мир в Україну ми не повернемо.

Швидше навпаки - агресор відчує себе безкарним, так ніби йому можна чинити стосовно сусіда все, що заманеться", - сказав Лінкявічюс.

За його словами, спільними зусиллями необхідно продовжувати домагатися всебічного втілення в життя мінських угод про перемир'я.

У числі найважливіших вимог, яким повинна відповідати Росія, міністр виділив виведення російських військових з Східної України, відвід озброєння і повернення уряду України контролю над кордонами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.