Нова стаття експорту Угорщини: колючий дріт для захисту від мігрантів

Фото
Четвер, 10 грудня 2015, 10:01

Ув'язнені у в'язниці суворого режиму на північ від Будапешта виготовляють рулони колючого дроту, призначеного перепинити шлях тисячам мігрантів на грецько-македонському кордоні.

Про це повідомляє Reuters.

У майстерні в'язниці Маріаностра, де утримуються 710 ув'язнених, виробляють дріт із заточеними зубцями для охорони в'язниць і для створення прикордонних парканів.

Фото - Reuters 

Тепер цей дріт також експортується до Словенії та Македонії, щоб стримувати і контролювати сотні тисяч людей, що рятуються від війни і голоду в країнах Близького Сходу і Африки.

Більшість мігрантів в цьому році потрапили в Європу через Грецію, але Балканські держави почали блокування проходу в останні місяці для всіх, крім сирійців, іракців і афганців, які розглядаються як біженці, тому що вони тікають із зони військових дій.

Угорщина побудувала паркан уздовж всього свого південного кордону з Сербією та Хорватією у жовтні, перенаправивши мігрантів в бік Словенії.

Фото - Reuters 

Урядовий комісар Дьордь Баконді, сказав, що, хоча Угорщина спочатку мусила імпортувати дріт з інших країн, зараз вже його випускають достатньо, щоб відгородити свій кордон з Румунією.

"При необхідності ми можемо швидко встановити (паркан) за допомогою колючого дроту", - сказав він. Угорщина досі не прийняла рішення, чи будувати паркан на кордоні з Румунією.

За словами Баконді, Угорщина поставила Македонії близько 100 км дроту, і частина була зроблена в Маріаностра. Угорщина також продала дріт в Словенію і готова постачати її в інші європейські країни, якщо буде потрібно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: