На пост прем’єра Молдови хотіли висунути олігарха Плахотнюка

Середа, 16 грудня 2015, 08:39

Демократична партія Молдови хотіла висунути на пост прем'єр-міністра олігарха Володимира Плахотнюка.

Цю інформацію підтвердив президент Молдови Ніколае Тімофті, повідомляє Newsmaker.

"Президент Ніколае Тімофті провів 14 грудня зустріч з лідерами Демократичної партії, під час якої вони спробували переконати главу держави призначити на посаду прем'єр-міністра Володимира Плахотнюка.

Президент усвідомлює, що матеріали, які очорнили імідж глави держави, а також протести перед президентською резиденцією переслідують мету чинити на нього тиск, порушуючи натомість його конституційне право висувати кандидата на посаду голови Кабінету міністрів", - йдеться в повідомленні президентської канцелярії.

Президент також відповів на заяви голови Демократичної партії Маріана Лупу, про те, що глава держави може під тиском висунути кандидата на пост прем'єра, не радячись з парламентськими фракціями. Тімофті назвав ці звинувачення необгрунтованими і зазначив, що вони можуть представляти собою метод тиску на президента, щоб вплинути на його рішення про призначення кандидата на посаду прем'єра.

Глава держави закликав парламентські партії залишитися в конституційному полі, мобілізуватися для формування парламентської більшості, яка зможе найближчим часом затвердити функціональне проєвропейський уряд.

Урядова криза в Молдові почалася 29 жовтня цього року після відставки уряду під керівництвом ліберал-демократа Валеріу Стрельця. Услід за цим розпався і правлячий в країні Альянс за європейську інтеграцію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.