Уряд Естонії вирішив видати Україні свого громадянина, що воював за "ЛНР"

Четвер, 17 грудня 2015, 07:45

Уряд Естонії в середу вирішив передати владі України громадянина Естонії, який у минулому році в Східній Україні взяв участь у бойових діях на боці сепаратистів.

 Про це повідомляє видання Postimees з посиланням на прес-службу уряду.

В естонському уряді кажуть, що українська сторона звернулася до Естонії з відповідним поданням про видачу громадянина Естонії, якого звинувачують в участі в терористичній організації.

Зокрема, його звинувачують в участі в роботі військової комендатури міністерства оборони так званої "Луганської народної республіки". Чоловік виконував завдання керівництва міністерства, в тому числі, охороняв об'єкти і незаконно затриманих осіб.

Україна клопотала про видачу чоловіка у відповідності до положень Європейської конвенції, а також естонсько-українського договору про правову допомогу та правові відносини у цивільних і кримінальних справах.

За участь у терористичній організації українське законодавство передбачає позбавлення волі на термін від 8 до 15 років.

В Естонії за подібні злочини можуть засудити до позбавлення волі на строк від п'яти до 20 років, або до довічного ув'язнення.

У лютому цього року поліція безпеки Естонії затримала 35-річного громадянина Естонії Володимир Полякова а, підозрюваного в приналежності до терористичного об'єднання. Згідно з підозрою, він влітку 2014 року вступив в Україні в угрупування "Луганська Народна Республіка" і як мінімум двічі — влітку і до листопада 2014 року — виконував покладені на нього завдання.

Раніше видачу Полякова Україні дозволили всі судові інстанції Естонії, рішення було за урядом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.