Порошенко відвідав штаб сил спеціальних операцій НАТО у Брюсселі

фото
Четвер, 17 грудня 2015, 13:33

У рамках візиту до Бельгії президент України Петро Порошенко відвідав Штаб Верховного головнокомандувача Об’єднанних Збройних сил НАТО в Європі та Штаб сил спеціальних операцій НАТО.

Про це повідомляє сайт глави держави.

Це перший в історії візит президента України до Штабу Верховного головнокомандувача Об’єднанних Збройних сил НАТО в Європі та Штабу сил спеціальних операцій НАТО.

Порошенко провів зустріч з командувачем Збройними Силами США в Європі, верховним головнокомандувачем Об'єднаних Збройних Сил НАТО в Європі генералом Філіпом Брідлавом.

Генерал Філіп Брідлав, президент Петро Порошенко та міністр оборони України Віктор Муженко

Президент відзначив виключно важливе значення співпраці з США та НАТО для посилення оборонних спроможностей України, необхідних для ефективної протидії триваючій російській агресії та гібридним викликам.

"Для України співпраця з НАТО - це одне з першочергових питань для зміцнення оборони країни", - сказав Порошенко.

Президент також висловив вдячність за послідовну політичну підтримку та практичну допомогу, яка надається Україні американською стороною та іншими державами-членами Альянсу, зокрема спільні навчання у Яворіві та сил спеціальних операцій у Хмельницькому.

Глава держави докладно поінформував Брідлава про безпекову ситуацію на Донбасі, військові загрози з боку Росії та провокаційні дії контрольованих нею бойовиків.

Президент також обговорив питання розвитку співпраці з НАТО в оборонній сфері. Зокрема, залучення практичної допомоги Альянсу до реформування сектору безпеки і оборони України відповідно до стандартів НАТО, продовження програм спільних навчань, підсилення оборонного потенціалу Збройних Сил України та підвищення рівня підготовки українських військовослужбовців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.