В Єврокомісії анонсували час запровадження безвізового режиму для України

П'ятниця, 18 грудня 2015, 16:39

Безвізовий режим для України та Грузії почне діяти через декілька місяців після того, як Єврокомісія підготує законодавчі ініціативи щодо його запровадження .

Про це повідомив єврокомісар з міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітріс Аврамопулос на прес-конференції у Брюсселі, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Відповідаючи на питання, коли почне діяти безвізовий режим і коли українці зможуть їздити до ЄС без віз, Дімітріс Аврамопулос повідомив, що на початку 2016-го року Єврокомісія запропонує на розгляд Європарламенту та Європейської Ради законодавчі ініціативи щодо запровадження безвізового режиму.

Після цього, за словами єврокомісара, до остаточного ухвалення рішення щодо скасування віз пройде декілька місяців.

Відповідаючи на уточнююче питання, чи можливе ухвалення рішення до літа, він зазначив, що процес ухвалення рішення забере від 3-х до 7 місяців.

"Кілька місяців. Від трьох до семи місяців. Це залежить від прогресу", – підкреслив він.

Також він додав, що зараз дату він не може визначити, але питання остаточного вступу в дію безвізового режиму - це питання "деякого часу".

Як повідомлялося, Європейська комісія в п’ятницю остаточно ухвалила шостий звіт з виконання Україною вимог Плану дії візової лібералізації.

Безвізовий звіт Єврокомісії не містить жодних додаткових умов чи критеріїв скасування віз для українців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.