Економіка Словенії не постраждала від мігрантів - прем'єр

Середа, 2 грудня 2015, 12:00

Негативний вплив від хвиль мігрантів, що проходять через Словенію на шляху до Німеччини та Австрії, досить незначний.

Про це повідомив прем'єр-міністр країни Міро Церар, передає Reuters.

За словами Церара, прогноз розвитку економіки Словенії стабільний, але є ризик того, що Європа не зможе відповідним чином відреагувати на найбільшу хвилю масової міграції з часів Другої світової війни.

"Якщо це (проблеми з мігрантами) продовжиться, то звичайно це може мати погані наслідки, не тільки в Словенії, але й для всього Європейського Союзу", – підкреслив Церар.

Він також повідомив, що з середини жовтня через Словенію пройшли приблизно 280 тис.

За інформацією очільника словенського уряду, зменшення фінансування з боку Європейського Союзу (через міграційну кризу) призведе до зменшення інвестиційної активності у Словенії, що зможе пригальмувати темпи економічного зростання у наступному році (з прогнозованих 2,7% зростання ВВП до 2,5%).

"Наше зростання буде трохи нижче на початку наступного року", - сказав Церар, пояснивши, що нового фінансування з боку Є не буде прибувати до третього кварталу 2016 року.

Також словенський премʼєр підкреслив, що не дивлячись на гальмування економічного зростання, Словенія буде відповідати правилам ЄС щодо дефіциту бюджету нижче 3% ВВП до кінця року.

Нагадаємо, за оцінками організації ООН у справах біженців, протягом листопада до Європи морем прибули 140 тис. біженців і мігрантів, що значно менше ніж у жовтні цього року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.