Глава МЗС Естонії: в інтересах НАТО підтримувати Україну

Середа, 2 грудня 2015, 15:17

Глава МЗС Естонії Марина Кальюранд зазначила у середу на зустрічі НАТО-Україна в Брюсселі, що надання підтримки Україні - в інтересах НАТО.

Про це повідомляє видання Postimees.

Союзники заявили про підтримку України і засудили агресію Росії, яка підірвала безпеку в Європі. За словами Кальюранд, підтримка євроатлантичної інтеграції України з боку Естонії і НАТО є одностайною.

"Ми високо цінуємо проведення в Україні масштабних реформ, які є важливим кроком щодо зближення відносин з НАТО і ЄС", - додала вона.

Глави МЗС НАТО також обговорили відносини з Росією, які є замороженими після вторгнення Росії в Україну і анексії Кримського півострова. В якості каналу спілкування відкриті тільки політичні контакти на найвищому рівні.

"У фокусі дискусій перебували варіанти зміцнення позиції стримування НАТО по відношенню до Росії. Від саміту НАТО у Варшаві ми чекаємо сильних практичних кроків, які зміцнять стримування з боку альянсу", - сказала Кальюранд і додала, що важливіше всього зберігати в спілкуванні з Росією єдність і солідарність альянсу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.