МЗС в 2016 недофінансують на третину, будуть провалені завдання - комітет ВР

Понеділок, 21 грудня 2015, 07:45

Недофінансування діяльності МЗС України, яке нині закладено урядом у бюджет наступного року загрожує тим, що за окремми напрямками робота відомства буде провалена.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала народний депутат, член комітету Верховної Ради України у закордонних справах, Іванна Климпшу-Цицнадзе.

"…Неймовірно порізане фінансування МЗС, яке закладено в проект бюджету (біля 67% від мінімальної (!!!) потреби), і близько не дасть можливості забезпечувати активну зовнішню політику та боронити наші рубежі на зовнішньополітичному фронті.", – написала вона.

Зокрема, вона зазначила, що листи на ім’я прем’єр-міністра України не дали результату.

"Очевидно, проблем в країні багато, але без підтримки МЗС, без забезпечення фінансування цього пріоритету, нам і всередині буде набагато тяжче справитися. Надіюся на підтримку та розуміння як колег в парламенті, так і журналістів і громадськості", – додала вона.

Відзначимо, нині проектом держбюджету України на 2016 рік граничний обсяг видатків для МЗС передбачено в сумі 2 697,8 млн грн.

Як зазначила голова комітету у закордонних справах, народний депутат Ганна Гопко, "МЗС було підготовлено обов’язкову до врахування потребу у планових призначеннях на загальну суму 319,6 млн грн".

Але і цієї суми "недостатньо для того, щоб забезпечити повноцінне функціонування потреб відомства".

Гопко додала також, що "потрібно збільшити видатки на юридичний супровід в міжнародних судових інстанціях".

Окрім того, уряд наразі не передбачив виділення додаткових коштів у звʼязку з переглядом прогнозного курсу до долару США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що депутати вимагають від уряду виділити кошти на візову лібералізацію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: