Путін звинуватив ЄС у неєвропейській поведінці на тристоронніх переговорах

Вівторок, 22 грудня 2015, 15:11

Президент РФ Володимир Путін звинуватив делегацію ЄС у "неєвропейській та нетолерантній поведінці"  під час тристоронніх переговорів щодо ЗВТ Україна-ЄС.

Таким чином він прокоментував переговори, які відбулися в понеділок, передає "РИА Новости".

За його словами, коли переговірники з російської сторони "конкретно і принципово поставили спірні питання", керівник делегації Євросоюзу заявила, що "гра закінчена", встала і пішла.

"Гра закінчена, і пішли, а прес-реліз сьогодні випустили, що російська делегація зірвала переговори", — зазначив президент РФ, додавши, що "це не дуже по-європейськи, зовсім не толерантно".

"Я думаю, що ми ще багато разів повернемося до цих питань. Ми хочемо налагодити відносини з нашими партнерами і ось з цієї тематики (по режиму торгівлі), з Україною хочемо і з Євросоюзом хочемо", — сказав Путін.

Як повідомлялося, на тристоронніх переговорах ЄС-Україна-РФ щодо зони вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом не вдалося досягти компромісу і вони повністю завершені.

Глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що причин проводити подальші тристоронні переговори ЄС-РФ-Україна на рівні міністрів більше немає.

Раніше повідомлялося, що президент РФ Володимир Путін підписав указ про припинення Росією з 1 січня 2016 року дії договору про зону вільної торгівлі щодо України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.