Винищувачі НАТО за два тижні 11 разів супроводжували літаки РФ

Вівторок, 22 грудня 2015, 20:37

З 7 по 20 грудня винищувачі НАТО, що чергують в Балтійських країнах, 11 разів піднімалися для супроводу російських літаків, які летіли в міжнародному просторі над Балтійським морем.

Про це повідомляє Delfi.

За вказаний термін винищувачі НАТО п'ять разів супроводжували розвідувальний літак Іл-20 - пілоти летіли без заздалегідь погодженого льотного плану, з вимкненим транспондером, підтримуючи зв'язок з диспетчерами, за винятком одного випадку.

15 грудня три рази був ідентифікований російський винищувач Су-27, який прямував без льотного плану, не підтримував радіозв'язок і з вимкненим транспондером, також були супроводжені літаки Ан-72, Ан-26, Ту-134, вони летіли з льотним планами, підтримували зв'язок з диспетчерами, всі, за винятком Ан-26, були з включеними транспондерами.

В інші дні також супроводжувалися Ан-72, Іл-76 і транспортний літак Ан-124 - всі вони слідували згідно з льотним планами, спілкувалися з диспетчерами, за винятком Ан-124 були з включеними транспондерами.

Місію Балтійського повітряного патрулювання НАТО в Литві здійснює контингент ВПС Угорщини з чотирма винищувачами JAS-39 Gripen. В Естоніїн есуть чергування чотири німецьких винищувачів Eurofighter Typhoon.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: