Країни Балтії досягли згоди щодо ротації місії ППО НАТО

Вівторок, 15 грудня 2015, 08:03

Міністри оборони країн Балтії досягли згоди про те, як розподіляти між Литвою і Естонією винищувачі, які надсилають союзники для участі в місії ППО НАТО.

Про це повідомляє видання Delfi.

У декларації міністрів оборони Литви, Латвії та Естонії передбачено, що додаткові потужності місії "і надалі будуть розподілятися між Емарі в Естонії і Шяуляй в Литві для поповнення натовської місії ППО країн Балтії, діючої в Шяуляй, в Литві".

Таке формулювання означає, що основний контингент місії буде дислокуватися в Литві, другий - в Естонії, третій – скоріше за все, знову ж таки в Литві.

"Тривалий час мали місце певні розбіжності щодо ротації місії ППО країн Балтії. Нарешті після довгих переговорів вдалося знайти формулювання, що влаштовує і тих, і інших", - сказав директор з оборонної політики Міністерства оборони Литви Вайдотас Урбяліс.

Литва довгий час не підтримувала прагнення Естонії перенести частину місії ППО країн Балтії з Шяуляй в Емарі. Вирішити проблему допомогло рішення союзників надіслати додаткові винищувачі у відповідь на дії Росії в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.