Іракські війська відбили Рамаді у бойовиків "Ісламської держави"

Понеділок, 28 грудня 2015, 07:52

Іракська армія заявила про перемогу над бойовиками "Ісламської держави", захопивши комплекс урядових будівель у західному іракському місті Рамаді.

Про це повідомляє Reuters.

Це був останній оплот бойовиків ІДІЛ в Рамаді, місті з переважно сунітським арабським населенням, розташованому приблизно в 90 км від Багдада.

Бойовики захопили Рамаді в травні після того, як урядові війська відступили, що спонукало Вашингтон переглянути стратегію своєї поточної повітряної війни проти бойовиків.

"Контроль над цим комплексом означає, що ми перемогли їх у Рамаді. Наступний крок - очистити локальні осередки бойовиків, які можуть залишатися у місті ", - сказав Сабах Аль-Нумані, представник сили, що веде боротьбу на боці уряду.

Державне телебачення Іраку транслювало кадри з військовими, колісною військовою технікою і танками, які проходять вулицями Рамаді посеред купи уламків і зруйнованих будинків. Деякі квартали були повністю знищені.

Телебачення також показало святкування у переважно шиїтських містах на південь від Багдада, люди танцюють на вулицях і розмахують іракськими прапорами з машин.

Чиновники не дають поки жодної інформації щодо загиблих у боях. Уряд каже, що більшість мирних жителів вдалося евакуювати, перш ніж почався наступ.

Повернення Рамаді під урядовий контроль буде одним з найбільших військових успіхів іракської армії з 2014 року, коли "Ісламська держава" захопила близько третини території країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.