США вважають, що Росія досягла своїх цілей у Сирії - ЗМІ

Понеділок, 28 грудня 2015, 14:21

За три місяці ведення військової операції в Сирії президент РФ Володимир Путін досяг головної мети по зміцненню режиму сирійського президента Башара Асада, заплативши за це відносно невелику ціну.

Таку думку висловили агентству Reuters кілька офіційних осіб і військових аналітиків США.

"Я думаю, це безперечно, що режим Асада з російською військовою підтримкою, ймовірно, зараз в більш безпечному положенні, ніж був раніше", - заявив високопоставлений представник адміністрації президента США, що побажав залишитися неназваним.

П'ять інших американських чиновників, опитаних агентством, згодні з думкою, що російська місія в Сирії була в основному успішної досі і обійшлася порівняно низькими витратами.

Американські чиновники наголосили, що Путін може зіткнутися з серйозними проблемами, якщо його причетність до конфлікту в Сирії затягнеться.

Експерти вважають, що витрати Москви на сирійську кампанію становитимуть $1-2 млрд на рік. Ці кошти виділяються з оборонного бюджету РФ, який досягає $54 млрд.

При цьому у Вашингтоні зазначають, що зниження цін на нафту, яке завдає шкоди російській економіці, навпаки, позитивним чином позначається на військових планах країни, так як знижуються ціни на паливо для літаків і кораблів.

Крім того, у Росії ще з радянських часів є величезний запас бомб, які вона використовує в Сирії.

Чиновник американської розвідки зазначив, що Росія також скористалася операцією, щоб перевірити нову зброю в бойових умовах і впровадити її у свою тактику.

"Втручання Росії, здається, зміцнило її позиції за столом переговорів. В останні тижні Вашингтон більш тісно співпрацює з РФ в пошуках урегулювання війни і відступив від вимог негайного відходу Асада в рамках будь-якого політичного переходу", - наголошується в статті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: