Росіяни визнали Меркель "жінкою року" – соціологи

Вівторок, 29 грудня 2015, 13:22

За результатами опитування російського "Левада-центру" більшість громадян Російської Федерації назвали "жінкою року" канцлера ФРН Ангелу Меркель.

Як пише Deutsche Welle, перше місце у цьому своєрідному рейтингу Меркель розділила зі спікером Ради Федерації РФ Валентиною Матвієнко.

Відомо, що учасники репрезентативного опитування "Левада-центру" повинні були вказати, кого вони вважають "жінкою року" і "людиною року". Можливі варіанти відповідей не пропонувалися. Лідером рейтингу "жінка року" опинилася канцлер Німеччини Ангела Меркель, яка розділила першу сходинку з Валентиною Матвієнко.

В той же час, "людиною року" для росіян знову став Володимир Путін.

В інтерв’ю виданню директор московського "Левада-центру" Лев Гудков пояснив такі результати тим, що росіяни відзначили Меркель, перш за все, за принципову позицію в зв'язку з міграційною кризою в Європі.

Також він відзначив, що Меркель сприймається як сильна фігура, яка протистоїть Путіну. Вона "фокусує на собі всі очікування або ілюзії опозиції як людина, яка займає моральну позицію по відношенню до агресивно-авторитарної та авантюрної влади Путіна".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що журналісти провідного французького агентства AFP назвали Ангелу Меркель людиною року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: