Меркель передала спецслужбам Британії дані про Путіна - ЗМІ

Четвер, 24 грудня 2015, 08:21

Керівники британських спецслужб передали канцлеру Німеччини Ангелі Меркель відомості про загрози, що надходять від терористичної організації "Ісламська держава".

Про це пише британське видання The Times.

Німецький лідер, у свою чергу, поділилися інформацією з керівниками британських розвідувальних служб на президента РФ Володимира Путіна, про ситуацію в Україні і в окупованому Криму.

Секретний брифінг відбувся з британським прем'єром Девідом Кемероном в ході візиту Меркель до Великої Британії в жовтні.

Німеччина не є членом альянсу з обміну розвідувальною інформацією "П'ять очей", в яку входять Велика Британія, США, Австралія, Нова Зеландія та Канада.

У зустрічі з Меркель взяли участь керівники контррозвідки MI5 Ендрю Паркер, розвідки MI6 Алекс Янгер і глава радіоелектронної розвідки Роберт Ханніган.

"Ця зустріч дає відчуття спільного використання розвідувальних даних за зачиненими дверима між союзниками в період загострення стурбованості з приводу безпеки", - зазначає видання.

За даними видання, обмін був дуже важливим для Меркель в плані деталей, які їй повідомили стосовно небезпеки для Європи, що виходить від ІДІЛ та інших терористичних груп.

Була також надана інформація про іноземних бойовиків в Сирії та Іраку і загрозу радикалізації. "У них була тривала розмова щодо Сирії...і Росії", - сказало джерело на Даунінг-стріт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.