Міністр оборони Сербії піде у відставку за сексистські висловлювання - ЗМІ

Понеділок, 7 грудня 2015, 16:29

Міністр оборони Сербії Братіслав Гашим буде звільнений за сексистські висловлювання на адресу журналістки.

Про це повідомляє Вечернье Новости.

Прем'єр-міністр Сербії Александар Вучич ухвалив рішення про звільнення міністра оборони країни Братислава Гашича за секситські висловлювання на адресу журналістки радіо В92.

Він розповів журналістам, що дуже розчарований інцидентом і Гашич "не може залишатися міністром оборони після такої образи".

"Гашич мій друг, віце-президент моєї партії, один з моїх найвідданіших друзів, і, можливо, найкращий міністр оборони Сербії за останній час, проте я не можу залишити це поза увагою", - зазначив прем'єр і висловив упевненість, що Гашич зрозуміє його рішення.

Відзначимо, скандал у Сербії розгорівся після секситського висловлювання міністра оборони Братислава Гашича про жінку-журналіста, яка присіла навпочіпки.

"Я люблю таких журналістів, які стають коліна так легко", - заявив міністр.

Радіо В92, де працює журналістка, чітко заявило, що коментар міністра був не просто "сексистським", але висловив "чітку політичну позицію", пише видання Политика.

"Він ясно дав зрозуміти, яким чином він сприймає роботу журналістів, і як, на його думку, журналісти мають працювати. Для нього і його відомства більш прийнятною є ситуація, коли журналісти стоять на колінах перед виконавчою владою", – йдеться у заяві радіостанції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що мера Кишинева визнали винним у підбурюванні до дискримінації жінок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.