Туск каже про відсутність консенсусу з Британією щодо міграції

Понеділок, 7 грудня 2015, 17:21

В ЄС існує "сильна воля" задовольнити британські вимоги щодо реформування блоку з метою збереження Британії в Євросоюзі, однак консенсусу в питанні міграції досі немає.

Про це написав президент Європейської ради Дональд Туск у відкритому листі до лідерів ЄС.

Перед самітом лідерів ЄС, що відбудеться наступного тижня і на якому будуть обговорюватися вимоги Британії, Дональд Туск зазначив, що питання, підняті прем'єром Девідом Кемероном є дуже складними.

"У той же час існує сильна воля з боку всіх сторін, щоб знайти рішення, які відповідають британським запитам і вигідні Європейському Союзу в цілому", - написав він.

Туск висловив згоду з трьома блоками вимог Британії, що стосуються єврозони, конкуренції і суверенітету, зазначивши, що ЄС зацікавлений у створенні відповідних механізмів. Однак, за словами президента Європейської ради, вимога щодо обмеження вільного пересування в ЄС є найделікатнішою в переліку і вимагає додаткових дискусій.

"Не впевненість щодо майбутнього Британії в ЄС це дестабілізуючий фактор. Тому ми повинні знайти відповідь на британські занепокоєння якнайшвидше", - наголосив Туск.

В цілому ж, за його оцінкою, сторони досягли "непоганого прогресу" під час консультацій.

Нагадаємо, раніше ЗМІ опублікували текст листа британського прем’єр-міністра Девіда Кемерона до голови Європейської ради Дональда Туска з пропозиціями щодо реформи ЄС.

Пропозиції поділені на чотири блоки, кожен з яких має свою назву: економічне врядування, конкурентоздатність, суверенітет та імміграція.

Раніше Туск заявляв, що переговори з Британією щодо умов членства в ЄС повинні завершитися в лютому.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: