Призначено першого заступника глави Держпродспоживслужби

Понеділок, 7 грудня 2015, 18:18

Володимир Лапа призначений першим заступником голови Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужби).

Про це повідомляє AgroPortal.ua.

За словами Лапи, в першочерговому порядку потрібно створити дорожню карту роботи Держпродспоживслужби, затвердити її структуру, утворити територіальні органи, затвердити граничну чисельність і штатний розклад працівників.

Він вважає, що Держпродспоживслужба має приступити до виконання своїх функцій як можна швидше. "Це особливо важливо із урахуванням очікування бізнесу і наших міжнародних партнерів", - додав Лапа.

Раніше Лапа обіймав посаду заступника міністра аграрної політики і продовольства. До цього він був генеральним директором асоціації "Український клуб аграрного бізнесу".

Положення про створення Держпродспоживслужби уряд затвердив 2 вересня 2015 року. Служба створена на базі Державної інспекції сільського господарства, Державної ветеринарної та фітосанітарної служби, Державної інспекції з питань захисту прав споживачів та Державної санітарно-епідеміологічної служби, які підлягають ліквідації.

У листопаді Єврокомісія підтримала перехід Держпродспоживслужби у підпорядкування Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: