Туреччина видворила російських пропагандистів. МЗС РФ обурене

Вівторок, 8 грудня 2015, 18:31

У Москві засудили дії турецької влади, яка вирішила депортувати знімальну группу телеканалу "Росія 1".

Про це заявили в МЗС РФ, повідомляє ТАСС.

"7 грудня члени знімальної групи програми "Спеціальний кореспондент" телеканалу "Росія 1" були затримані в прикордонній з Сирією провінції Хатай на південному сході Туреччини в момент, коли вони прямували в сусідню провінцію Газіантеп.

Затримання провели невідомі особи, одягнені в цивільне, які на законну вимогу журналістів відмовилися представитися і пред'явити свої документи", - розповіли в МЗС РФ.

Російську знімальну групу потім привезли на поліцейську дільницю, де повідомили про рішення депортувати їх з Туреччини на підставі "порушення правил діяльності іноземних журналістів в Турецькій Республіці".

"Турецькі власті відмовилися дати роз'яснення представникам посольства Росії в Туреччині, що вступили в контакт зі знімальною групою незабаром після її затримання", - зазначили в російському міністерстві.

"Рішуче засуджуємо неправомірні дії турецької влади. Таке ставлення до представників ЗМІ абсолютно неприйнятне", - заявили в МЗС РФ.

При цьому у відомстві висловили припущення, що російські журналісти могли б виявити незаконну діяльність на сирійсько-турецькому кордоні.

Зокрема, раніше Росія звинувачувала Туреччину в торгівлі нафтою з "Ісламською державою".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: