Поліція Косово застосувала сльозогінний газ проти антиурядової демонстрації

Фото, оновлено
Неділя, 10 січня 2016, 09:20

Поліція Косово застосувала водомети і сльозогінний газ, щоб розігнати антиурядову демонстрацію, яку організувала опозиція.

Як повідомляє Associated Press, тисячі людей вийшли на мітинг у столиці Косово Пріштіні в суботу, 9 січня, протестуючи проти угод з Сербією та Чорногорією.

Мирний мітинг завершився тим, що прихильники опозиції закидали поліцейських і урядові будівлі камінням та коктейлями Молотова, незважаючи на заклики організаторів розійтися мирно. Через пляшки з запальною сумішшю, загорілася будівля уряду, проте пожежники швидко впоралися з вогнем.

 
 

За інформацією поліції, внаслідок сутичок з демонстрантами постраждало щонайменше 8 поліцейських, пошкоджено два спеціальних автомобіля поліції, а також чимало урядових та приватних будівель в центрі міста.

 

Окрім того, отримали поранення двоє громадян та двоє журналістів.

Речник поліції Баки Кілані також повідомив, що поліція затримала 24 протестувальників.

 
 

Як відомо, опозиційні політичні сили в Косово вже не перший місяць протестують проти домовленостей з Сербією щодо розширення прав сербської етнічної меншини у краї.

Опозиція також виступає проти демаркації кордону з сусідньою Чорногорією.

Відзначимо, у грудні Конституційний суд Косова постановив, що угода між Косово та Сербією, яка надає більше автономії етнічним сербам у переважно албанському Косово, не відповідає Конституції країни.

Нагадаємо, у грудні минулого року позиційні депутати вчергове зірвали засідання парламенту Косово, пустивши сльозогінний газ у сесійній залі, протестуючи проти домовленостей з Сербією і Чорногорією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: