Глава Європарламенту звинуватив уряд Польщі в "путінізації" політики

Неділя, 10 січня 2016, 11:19

Новий польський уряд займається "путінізацією" політики.

Про це в інтерв'ю Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung заявив голова Європарламенту Мартін Шульц.

Голова Європейського парламенту Мартін Шульц, коментуючи заплановані на 19 січня дебати по польському питанню, підкреслив, що політика нового уряду, сформованного консервативною партією "Право і Справедливість", будується за російським зразком.

На думку Шульца, нова влада Польщі розглядає "свою перемогу на виборах як мандат на право підпорядковувати інтереси держави волі партії-переможниці".

Шульці назвав останні політичні події у Польщі "керованою демократію в стилі Путіна, небезпечною путінізацією європейської політики".

"Тепер весь демократичний політичний спектр від лівих до правих має чітко заявити, що подібна політика суперечить базовим європейським цінностям", - зазначив Шульц.

Позицію Шульца також підтримала і колишня комісар ЄС з питань юстиції, фундаментальних прав та громадянства, а тепер депутат Європарламенту Вівіан Редінг.

"Атака на правове держава завжди починається з атаки на конституційний суд. Потім відбувається  атака на ЗМІ, спочатку на суспільні, потім на приватні. Це логіка Путіна, Орбана, Качиньського", - цитує видання слова Редінг.

Раніше повідомлялося, що у Німеччині закликали ЄС запровадити санкції проти Польщі через скандальний закон про ЗМІ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.