Юнкер закликав не драматизувати і уникати конфронтації з Польщею

Четвер, 7 січня 2016, 15:01

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер буде уникати конфронтації з Польщею через її нещодавно прийняті закони про ЗМІ та Конституційний суд.

Про це він сказав журналістам в Амстердамі на заході з нагоди запуску головування Нідерландів в Раді ЄС, пише Euobserver.

"Давайте не будемо драматизувати. Це важливе питання. Але ми повинні мати дружні і добрі відносини з Польщею. Наш підхід дуже конструктивний - ми не боремося з Польщею, " – сказав Юнкер.

Він зазначив, що Польща вже відреагувала на одне з прохань Єврокомісії і буде чекати на Венеціанської комісії з приводу конституційного закону.

Наступного тижня має відбутися зустріч комісарів, на якій обговорюватиметься ситуація в Польщі. Юнкер зазначив, що наразі мало причин для застосування статті 7 Договору про ЄС – призупинення права голосу у разі кричущих порушень правил ЄС.

"Я не думаю, що дійде до цього," сказав він.

Як повідомлялося, Єврокомісія має намір взяти під контроль ситуацію в Польщі навколо прийнятого закону про ЗМІ і розгляне це питання на своєму найближчому засіданні 13 січня.

Польське міністерство закордонних справ викличе посла ЄС у Польщі і чекатиме пояснень щодо висловлювань європейських політиків про ситуацію в країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.