Прем’єр Угорщини обіцяє накласти вето на будь-які санкції ЄС проти Польщі

П'ятниця, 8 січня 2016, 13:33

Угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан у заявив, що використає право вето у разі застосування санкцій Європейським Союзом проти Польщі через скандальні закони про ЗМІ і Конституційний суд.

Про це повідомляє Reuters.

"Європейський Союз не повинен думати про застосування якихось санкцій стосовно Польщі, тому що таке рішення вимагатиме повної одностайності, а Угорщина ніколи не підтримає будь-які санкції проти Польщі", - сказав Орбан.

Орбан зустрівся у середу з лідером польської правлячої партії "Право і справедливість" Ярославом Качинським, що, на думку оглядачів, може означати рух до зміцнення євроскептичної осі в Центральній Європі.

Як повідомлялося, представники Польщі та ЄС провели у Варшаві переговори щодо змін у законі про Конституційний суд, а також поправок до закону про теле - і радіомовлення.

7 січня президент Польщі Анджей Дуда підписав поправки до закону про теле - і радіомовлення, розкритиковані ЄС.

1 січня була прийнята нова редакція закону, що регулює діяльність державних ЗМІ.

Прийняті поправки до закону, які були запропоновані депутатами правлячої партії "Право і справедливість", передбачають серед іншого дострокове закінчення повноважень членів правління і наглядової ради Польського телебачення та Польського радіо.

Законом передбачається, що члени правління та наглядової ради державних ЗМІ буде стверджувати міністр держскарбниці.

Таким чином, закон скасовує можливість проведення конкурсів на ці посади. Крім того, змінами до закону передбачається скорочення членів правління і наглядової ради державних медіа.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.