У Франції вшанували памʼять жертв терактів 2015-го року

Фото, відео
Неділя, 10 січня 2016, 14:40

На площі Республіки у Парижі зібралися тисячі людей для того, щоб вшанувати пам'ять жертв терактів, які сталися у Франції протягом 2015 року.

Як повідомляє Le Fіgaro, участь у жалобних заходах взяли президент Франції Франсуа Олланд та інші представники вищого керівництва країни.

Перед початком церемонії у присутності родичів і близьких загиблих президент Франсуа Олланд і мер Парижа Анн Ідальго відкрили табличку з іменами тих, хто загинув від рук ісламських екстремістів.

На меморіальному концерті ветеран французької рок-сцени Джонні Холлідей представив свою композицію "Un dimanche de janvier" ("Неділя січня"), написану після терактів у минулому році.

Нагадаємо, протягом минулого, 2015-го року Францію сколихнула ціла низка терактів, в яких загинули понад сто осіб.

 

Так, 7 січня2015 року стався напад на редакцію журналу Charlie Hebdo. Тоді двоє терористів ввірвалися до редакції і розстріляли її – загинули 12 людей, в тому числі двоє поліцейських.

Причиною нападу були карикатури на ісламські релігійні символи.

Через вісім місяців 13 листопада у центральному північному районі Парижа сталася серія терактів, внаслідок яких загинуло 130 людей.

В Парижі було шість "епіцентрів" терористичної атаки. Відповідальність за останні теракти офіційно взяла на себе терористична організація "Ісламська держава".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.