Пайєтт: мета США – змусити Путіна виконувати мінські угоди

Середа, 13 січня 2016, 11:34

США продовжать тиск на Росію, щоб змусити президента Володимира Путіна виконувати мінські домовленості.

Про це сказав посол США в Україні Джеффрі Пайєтт в інтерв'ю Українським Новинам.

"Ми визнаємо, що війна все ще триває. Я був на Банковій на цих вихідних і чув, що двох українців – військового і поліцейського – вбили в суботу (9 січня). Ми визнаємо, що насильство триває. Але наша мета – змусити президента Путіна виконувати ті обіцянки, які він дав у рамках мінських угод", - сказав він.

За словами Пайєтта, немає ніяких гарантій, що РФ буде виконувати мінські угоди і тому США мають намір зберегти тиск на Росію для того, щоб вона виконувала свої зобов'язання.

"Перші мінські домовленості були підписані у вересні 2014 року, знадобилося близько 1,5 року для того, щоб досягти щось схоже на режим припинення вогню, і навіть сьогодні там є перестрілки. Ми, як і наші європейські союзники досить однозначні в нашій позиції - нормалізація відносин, як і зняття санкцій залежать від повного виконання домовленостей", - зазначив він.

Посол підкреслив, що Україні також потрібно виконувати свою частину зобов'язань - це включає в себе підтримку Верховною Радою конституційних поправок в частині децентралізації, ухвалення закону, що дозволяє провести вибори на окупованих територіях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.