Посол ЄС в Росії повторив: санкції скасують лише за виконання Мінської угоди

Середа, 13 січня 2016, 18:13

Представник ЄС в Росії Вігаудас Ушацкас вчергове наголосив, що відміна санкцій Євросоюзу проти Російської Федерації залежатиме від виконання мінських угод.

Про це пише російський ТАСС.

Так, за словами Ушацкаса, які наводить агенція, діалог щодо скасування санкцій між Росією і ЄС ведеться через різні робочі групи по мінським угодам.

В той же час представник ЄС ще ираз наголосив на тому, що ухвалення рішення про відміну санкцій ЄС протии РФ залежатиме від виконання всіма сторонами положень мінських угод.

"І коли сторони, які підписали мінські угоди, повністю виконають їх, тоді вже рішення буде прийматися", - підкреслив Ушацкас.

Нагадаємо, 21 грудня Рада ЄС ухвалила рішення про продовження економічних санкцій проти Росії на півроку - до 31 липня 2016 року.

Таке рішення було ухвалено через те, що мінські угоди не були реалізовані, адже тривалість санкцій прив'язана до повного здійснення мінських угод.

Як відомо, першопочатково економічні санкції проти Росії були введені на один рік - до 31 липня 2014 року , у відповідь на агресію РФ на сході України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.